crazylifewithanimals.blogg.se

Stolt !

Kategori: Allmänt

Jag är så jäkla nöjd med både Helmer och Turbo när det gäller slalomet. Det är nog bland de bästa beslut jag tagit, att välja den här metoden. De gör framsteg varje dag och man blir så glad av att se det !
Jag ber om ursäkt för att jag tjatar så mycket om det men jag är så fascinerad!
 
 Även lite extra stolt över Turbo som faktiskt börjat fokusera på sin uppgift och tycker att det är kul. Idag kunde vår bock till och med stå en bit bakom (inte synligt men han lät och det har stört nog förut) och han valde att fokusera och ha roligt med mig istället. 
Det är det jag sagt hela tiden, att det blir hund av honom också även fast det ser mörkt ut vissa dagar ;) 
 
Kram Malin 

Midsommar!

Kategori: Allmänt

Glad midsommar förresten. 
Jag har firat med lite träning här hemma på trädgården idag. 
Jag är fortfarande lika fascinerad av slalomen. Tänka att en sådan liten grej kan göra att det blir så lätt, roligt och går snabbt att lära. Helt sjukt!
 
Turbo börjar bli jätteduktig på att fokusera mer på sin uppgift och inte tänka på allt annat nu. Vilket är skönt, riktigt skönt! Han kan vara lös på trädgården nu utan att bry sig det minsta om fåren och Chelsea stod och busade med en boll ca 3 m ifrån när vi tränade slalom idag och han brydde sig inte. ( Han bryr sig bara sen när han blir trött då han inte orkar fokusera på sin uppgift) Han är så duktig den lille filuren!
 
Tänkte att jag ska lägga in filmerna på Fritjofs lopp som jag fått filmade denna säsongen också, om jag hinner få tid till det ;)
 
Kram Malin
 
 

Agilityträning

Kategori: Allmänt

Igår vankades det agilityträning på hundklubben i skede. 
Först blev det ett bad i ån för det va ju så varmt. Frijtof och Helmer gick i själva och tyckte att det var skönt. Turbo fick jag lyfta ut i vattnet och han tyckte att det var skönt men lite läskigt. Men det gick ändå.
 
Sen blev det träning som sagt. Fokuset låg på slalom vilket gick jättebra. Är så nöjd med den nya metoden jag tränar nu. Det är absolut inget jag ångrar. Helmer som kört och tyckt att slalom är det tråkigaste somfinns, tycker nu att det är skitkul och trycker verkligen på jättebra i slalom. 
Vad gäller Turbo har jag inget att jämföra med för det va första gången han körde slalom i förrgår, men den här metoden funkar super bra på honom också!
Fritjof fick bara springa lite tunnlar och springa mellan hinderstöd, så han blev lite nöjd i alla fall. Han är ju inte friskförklarad ännu. 
-
-
På filmerna är hundarna ganska trötta då de tränat ett tag och badat men jag tycker att de gjorde riktigt bra ifrån sig iallafall. Det är ungefär 5:e gången de kör såhär så jag är jättenöjd!
 
Helmer
 
 
 
Turbo
 
 
Bye!

Helloj!

Kategori: Allmänt

Känner att jag är kass på att uppdatera här, men nu när jag slutat skolan och så, ska jag försöka att bättra mig. 
Tänkte att jag skulle börja engagera mig ordentligt i Turbos träning nu under sommaren. 
Ska även försöka få min träning filmad så att jag kan gå tillbaka och kolla hur vi utvecklats tillsammans.Ska bli riktigt roligt !
Fritjof är under vila för han skadade sig precis som jag trodde på tävlingen i Växjö. Men med lite vila, en magnesiumkur och massage så är han snart helt ok igen. Vilket känns riktigt skönt! Det va inget jätteallvarligt utan bara en sträckning från nacken till svansroten på hela vänstersidan, men det gjorde ont när Josse klämde på mig, sa han. 
Min lilla bebis <3

Running Contacts

Kategori: Allmänt

Har nu bestämt mig för att prova RC på mina hundar istället. Även den helgalna Border Collien ;)
Det ska blir riktigt roligt. Jag ska börja med den träningen idag, så får vi se vad som händer. 
Måste ha något på Fritjof så att han inte hoppar och jag vill inte tappa en massa tid och slita på hans kropp för att han ska stanna på kontaktfälten. 
Helmer kommer nog tycka det är roligare om han bara får springa istället för att stanna.
Ja. och så va det ju BC:n också.. ;) Haha. Jag vill ha det på honom så att det blir fart på allt rakt igenom. Det ska bli riktigt roligt och spännande att få köra honom sen när alla hindrena sitter! Lilla Turbo <3
 
 
 
 

Fullt upp!

Kategori: Allmänt

Usch, det har varit ganska fullt upp nu de senaste veckorna. Känns som om jag knappt hunnit med någonting.
Det är ganska mycket i skolan nu men jag försöker hinna med allt.
Har inbte tränat med hundarna nu på ett tag men vi har lyckats tävla ändå.
 
Helmer har börjat göra framsteg på agilitybanan nu vilket känns riktigt roligt!
 
Fritjof är uppflyttad i klass 2 nu i agilityn och vi jagar vår sista pinne i hoppen.
På tävlingen i Växjö denna helgen var vi riktigt nära att plocka den båda hopploppen men i första glömde jag byta och drog över honom över fel hinder och i andra loppet tryckte jag på honom lite och han kom lite snävt och rev. Men jag är sjukt nöjd med honom iallafall.
I ag-loppet gick det också riktigt bra men han tittade lite för mycket på mig och trillade ner från A-hindret. Han landade på ryggen men skadade sig inte och kunde köra färdigt loppet. Så nu i veckan blir det ett samtal till min massör så att hon får kolla igenom honom så att det inte blev något.
 
Turbo har börjat bli mer vuxen nu och kan faktiskt koppla av mycket bättre när det är mycket stoj. Vilket är riktigt skönt. Så det börjar se ljust ut! :)