crazylifewithanimals.blogg.se

Tävling - Aneby

Kategori: Allmänt

Idag vankades det agilitytävling i Aneby. Super nöjd med dagen !
Helmer: Diskade sig i tre av loppen men var super duktig, laddade och va kvar på banan och körde hela loppet. Jag strök honom i sista hopploppet på grund av hällregn och då tyckte Helmer att det va jobbigt. Men det börjar arta sig även med honom nu!
 
Fritjof: Diskade sig i sitt första hopplopp men det låg en platt-tunnel som fälla som man va tvungen att springa in i. Min lille skithund ;)
Kom 2:a och 3:a i ag-loppen och vi fick med oss två pinnar med oss hem! Duktig han är. Han kämpade på även fast det regnade massor så vi fick ju som sagt en 3:e plats och ett nollat lopp och ett hopplopp med 5 fel i. Han flöt på jättefint och jag kunde skicka honom och allt va jättefint, men sen tryckte jag på honom lite för mycket i en snäv kurva och det resulterade i en rivning. 
Men jag är som sagt jättenöjd för slalom och allt har varit jättefint. Så nu har vi bara en hopp-pinne kvar att jaga innan vi flyttar upp oss i klass 2 :) 
 
Riktigt bra dag och duktiga hundar. Nu blir det vila resten av kvällen och sedan börjar vi ladda inför tävlingen i linköping nästa helg! ♥

Höglandscupen i agility.

Kategori: Allmänt

Idag packade vi in oss i bilen och for till Tranås för lite inofficiell agility. Det va riktigt kul och jag är så glad att jag har mina små vovvar.
Helmer fokuserade riktigt bra men jag körde med bollen i handen på banan. Men det är inte resultatet som är det viktigaste utan att ge honom självförtroende och visa honom att han kan och ha riktigt kul ihop. 
Fritjof däremot hade superbra fokus och jag kände att han och jag va ett riktigt team och jag kunde handla honom på ett bra sätt med mycket flyt. Han gick ur slalom lite surt två gånger men det va matte som hade lite bråttom. 
Lille Turbo fick köra lite tunnlar och det tyckte han om. 
 
Så nu ser jag verkligen fram emot tävlingen på lördag och hoppas att det blir några fina lopp och att vi har super kul ihop! ♥
 
Film på dagens kommer senare :)

Kort inlägg

Kategori: Allmänt

Sitter med datorn i knät och funderar på vad som vi ska hitta på för roligt idag, hundarna och jag. 
Men jag tror att det får bli en lugn dag med massa gos och mys istället, för idag mår inte matte helt hundra. Det är ganska mycket i skolan nu och ganska mycket utöver det också. Men lugn små bäbisar på söndag är det dags för tävling igen och då blir det fullt ös!  :)

Vallning för hela slanten!

Kategori: Allmänt

Idag packade vi vår väska och åkte ner till Torup för en valpträff med vallning hos Josse. Det var riktigt kul att se hur olika alla var men ändå lika på något sätt. Jag tyckte att alla var riktigt duktiga.
Turbo var "tänd" på fåren sen tidigare, då han har smitit in ett par gånger i fårhagen hemma och tagit sig ett race med dem... Men nu vet jag ju vad jag ska göra och jobba vidare på för att tillslut få honom att lyssna på mig även i fårhagen. 
 
Jag har själv aldrig vallat förut utan bara sett det ett par gånger, men man köper ju sig inte en BC utan att valla. Det verkar vara riktigt spännande och det är alltid roligt att prova på något nytt. Så nu kommer vi jobba med både vallning och agility vilket jag verkligen ser fram emot!
 
Det var roligt att träffa en del av syskonen också. Ior och Sally är riktigt snygga och jag tycker verkligen att alla utvecklas riktigt bra! 
Det ska bli roligt att träffa de andra syskonen också framöver och lära känna alla ägare. 
 
Lillkillen <3
 
 
Han har lite olika sidor bäbisen ;) 

Uppdatering

Kategori: Allmänt

usch, nu va det längesen jag skrev här. Ber om ursäkt för detta, men har varit väldigt mycket nu.
Jag och vovvarna har varit på en tävling sedan jag skrev sist och då plockade Fritjof och jag årets första pinne!  
Helmer va mer utanför banan så där gäller det träning, träning, träning.
 
Igår tränade jag med hundarna. Gick riktigt bra och Fritjof har nu börjat acceptera högerslalom och bakombyten i slalom så det känns riktigt skönt!
Helmer är ju ett knippe för sig men det börjar gå framåt i vår träning nu. Sakta men säkert.
Turbo fick även vara med på ett hörn igår och det gick förvånansvärt bra. Han lyckades hålla sig fokuserad så det blev träning på A-hindret, Balansbommen, hinderstativ och tunnlar. Det tyckte han var riktigt roligt men han laddar så mycket att han hugger mig när han blir överladdad. Men det ska vi träna bort.